Biografie

Emmy van Vessem (1955) Den Haag.

Voor haar werken op doek, vaak groot van formaat, gebruikt Emmy van Vessem vaak paletmes en soms zelfs stukadoors gereedschap om de acrylverf dik op te brengen. Sinds een aantal jaren is er een nieuwe stijl ontstaan naast de oude, deze is in contrast tot de structuur rijke dik opgebrachte verf, geschilderd met acrylverf op ongeprepareerd doek in een waterige aquarel techniek. Naast haar schilderijen maakte Emmy van Vessem tevens installaties en objecten. Hierbij maakte zij gebruik van materialen als textiel en ijzerdraad. Enige invloeden uit de modewereld zijn hierin terug te vinden. Na 2006 is zij zich echter voornamelijk gaan concentreren op haar schilderwerk.

Emmy van Vessem studeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Het eerste jaar koos zij voor grafische vormgeving maar ging daarna over op de autonome kunstrichting. Vanaf 1979 verbleef zij elf jaar in Engeland waar zij zich verder specialiseerde in aquarel en illustratie. Terug in Nederland behaalde zij in 2006 haar Bachelor’s Degree of Fine Art in Education aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam.
Van Vessem geeft al meer dan twintig jaar met veel plezier les aan volwassenen in schildertechnieken in haar eigen studio te Den Haag.